Általános tudnivalók

A fotózás helyszíne 

Fotózást elsősorban Érden, Budapesten és vonzáskörzetében vállalok. Előre egyeztetett időpontban Egerben és környékén is fotózom, ez esetben csak hétvégi időpontok foglalhatók.

Ha az időjárás engedi, elsősorban szabadtéren fotózom, természetesen figyelembe véve, hogy mi a fotózás tárgya pl. családi fotózás, újszülött fotózás vagy esküvő.

Stúdióban is megoldható a fotózás, ebben az esetben több, jól felszerelt, bérelhető budapesti stúdió közül lehet választani.

Kivétel ez alól az esküvő és egyéb esemény (keresztelő, születésnap stb.) és az újszülött fotózás. Utóbbinál az otthonában fotózom a babát, esemény esetében egyéb helyszínre is kimegyek.

 

Stúdiók ahol szívesen dolgozom:

www.ndustrialstudios.com

www.holkermuterem.com

www.littlegrandma.hu

www.studiomadison.hu

www.fenymuhely.hu

 

Kismamaruha bérlés:

www.bellina.hu

www.charlotterose.hu

 

A fotózások időpontja

Fotózásra időpontot lehet foglalni hétköznapra és hétvégére. A szabadtéri fotózások esetén preferált a naplemente előtti egy óra.

 

Az átadott képek formátuma és az átadásra vállalt időtartam

A fotózás után 2-3 nappal küldök pár képet ízelítőként és két héten belül adom át a végleges, retusált fotókat, amelyek egy online galériából tölthetők le jpg. formátumban. Az elkészült fotók közül a válogatás és retusálás az én feladatom, ebben kérem a bizalmatokat. Igyekszem a legelőnyösebb képeket kiválogatni, de mindemellett nekem a kép minőségét is szem előtt kell tartanom. Az utómunkával válik majd egy kép olyanná, ami igazán engem képvisel és adja vissza azt a stílust és hangulatot, amiért engem választottatok a fotózáshoz.

Nyers képeket nem adok át, azok nem megvásárolhatóak. Igény esetén DVD-n is átvehetők a fényképek. Vállalok fotókönyv készítést, illetve egy-egy kiválasztott kép papírra nyomtatását, valamint slideshow készítését.

 

A fotózás során viselt ruha

A fotózásokon viselt ruhák kiválasztására fontos időt szánni, mert nagyban emelik a képek hangulatát. Ezért a foglalást követően egy öltözködési útmutatót küldök nektek emailen, ezzel is segítve a fotózásra való felkészülést. Valamennyi fotózáshoz röviden csak annyit szoktam tanácsolni, hogy a családtagok öltözete harmonizáljon egymással. Érdemes kerülni a nagy, feltűnő mintákat, feliratokat és neon színeket.

Kismama- és újszülött fotózáshoz tudok kiegészítőket biztosítani (virág, takarók stb.), illetve kismamaruha bérlésben is tudok segíteni.

 

A fotózás időtartama

A fotózás általában egy – másfél órát vesz igénybe. Ennyi idő alatt kb.  100-150 kép készül, amelyből kiválogatom a választott csomagnak megfelelő számú képeket retusálásra. Ezalól kivétel az újszülött fotózás, ami általában hosszabb időt vesz igénybe. Ez lehet másfél – két óra is, babától, családtól, valamint az egyedi igényektől függően. Ebben benne van a baba etetése, nyugtatása stb. Két órás fotózás során sok szép képet lehet készíteni és a baba napirendjét sem borítja fel annyira. 

Fizetési feltételek

Fizetni lehet átutalással vagy készpénzben a fotózáskor, melyről a számlát e-mailben tudom eljuttatni vagy igény esetén postázni.

Átutalás esetében csak az összeg beérkezését követően kerülnek átadásra a kész képek.

A stúdió bérlés díját minden esetben a fotózás után, készpénzben, illetve lehetőség szerint bankkártyával kell rendezni.